Категории

Излезете од приказна што не ви се допаѓа – Вашето животно патување продолжува!

Секое утро вратете ги едноставните работи во мода. Малку благодарност и многу добра волја. Ќе видите – животот веднаш станува подобар. И ќе сфатите дека сè се случува со причина. Ќе создадете спомени со некого денес. Изберете луѓе кои ќе ви помогнат да ги создадете добрите. Со многу убави чувства. Но, има и многу работи што нема да можете да ги контролирате. Луѓе кои само ќе прошетаат низ вашиот живот, можеби и ќе ве повредат. Помалку или повеќе. Свесно или несвесно.

Во секој случај, изберете живот со помалку драма. Не е неуспех кога паѓате, кога плановите ви се распаѓаат, кога пријателите ве напуштаат. Неуспех е кога не можете да си кажете: Ќе се обидам повторно. Разочарувањата оставаат трага, но вие имате моќ да ги избришете. Напишете ново поглавјте. Излезете од приказна што не ви се допаѓа. Точно е дека потребен е труд, но за она што не треба труд во животот. И кој на крајот кажа дека сè ќе биде лесно? Можете ли да се борите? Борете се! И вашето животно патување продолжува. Затоа што вие така одлучивте.

Прегледи:
244
Објавено на:
25.10.2021