Изреки за стресот

„Не нѐ убива стресот, туку нашите реакции кон стресот“ – Ханс Селје

„Најсилното оружје против стресот е нашата способност да одбереме една мисла преку друга“ – Вилијам Џејмс

„Има побитни работи во животот од тоа да го убрзаме самиот живот“ – Махатма Ганди

„Нашата анксиозност не доаѓа од мислите за иднината, туку од тоа што сакаме да ја контролираме иднината“ – Калил Гибран

„Стресот е предизвикан од желбата да сме „таму“, а сме „тука““ – Екхарт Тол

„Успорете малку, и сѐ што бркате, ќе дојде самото да ве фати“ – Џон Де Паола

„Не можете да контролирате што се случува надвор, но можете да контролирате како ќе реагирате на тоа, одвнатре“ – Вејн Дајер
Коментари

[fbcomments]