Категории

Ја нашминкал и дотерал својата баба и ја претворил во вистинска убавица

Младиот уметник Александар Драмишанин реши малку да ја разубави својата баба. Фотографиите ги сподели на социјалните мрежи, а потоа почнаа да пристигнуваат и комплиментите

Минатата година, за време на карантин, модниот уметник, фризер и шминкер Александар Драмишанин реши да ја „среди“ својата баба Милоратка (86), која инаку живее во село во близина на Ивањица. Бабата, која обично носи марами цело време, насликана и нашминкана, веднаш се претвори во неверојатна убавица, дури и без да биде свесна за тоа.

“Таа е обична баба од своето село, не се средува и е скромна жена, но е убава и секогаш ми била инспирација. Таа секогаш ја носи косата во шал, па ми текна идејата пред 10 години да се шминкам, но последен пат тоа го направив во карантин затоа што цело време бев во Ивањица, па ја искористив можноста, буквално ја направив затоа што не беше расположена за тоа , и по втор пат го сторив тоа со цел да ги враменам нејзините портрети. во мојот салон, па затоа и фотографирав специјално за тие цели “, изјави Александар за Ноиц.

Кога ги сподели фотографиите на социјалните мрежи, почнаа да пристигнуваат комплименти:

„Плачев, ме потсети на баба ми“, „Бабата е вистинска царица!“, „Колку убава жена …“

Погледнете сами неверојатната способност на овој уметник: