Категории

Ја задржуваат лошата енергија и внесуваат немир во вашиот дом: Овие 20 работи уште денес исфрелете ги од домот!

Старите работи значат и приврзаност кон работите од минатото. Ако не се ослободите од нив на време го блокирајте патот кон светла иднина

Нашиот дом и просторот каде што поминуваме најмногу време е одраз на самите нас. Ако сакате да промените нешто во животот, започнете со средување на домот. Кога тој е чист и работите се подобруваат.

Секој предмет претставува дел од нашата енергија. Ако го исполните просторот со непотребни работи што дури и не ги користите, создавате круг на негативна енергија. Работите што ве поврзуваат со лошо искуство или личност која повеќе не е дел од вашиот живот, секако не е им е местото во вашата околина.

Ослободениот дом од такви предмети ќе донесе свежина и нов бран на енергија.

 

Исфрлете ги овие 20 работи денес, ако се во вашиот дом:

 1. Остатоци од украсна хартија
 2. Визит-картички од непотребни луѓе
 3. Стари билети
 4. Непотребни рецепти
 5. Стари маици
 6. Суво цвеќе
 7. Истегнати стегачи за коса
 8. Стари весници и списанија
 9. Стари градници
 10. Јасни обетки
 11. Облека што ви е мала
 12. Стара козметика
 13. Лекови со поминат рок
 14. Исушен лак за нокти
 15. Стари документи
 16. Стари сметки
 17. Стари шампони, креми и лосиони
 18. Стара долна облека и купаѓи
 19. Искинати кесиња
 20. Стари календари
Прегледи:
447
Објавено на:
19.02.2020