Категории

ФОТО: За интересен мермерен ефект – бојадисување на јајца со маргарин

Колку полесно и ефектено, толку подобро.

На овој принцип сакаме да ви претставиме една техника за бојадисување на јајца, која е едноставна, но ги прави велигденските јајца да изгледаат како да сте изгубиле со нив со часови.

Најлесен мермерен ефект кој сте гп виделе на површината на јајце…

Што ви е потребно:
-јајца
-боја за јајца
-топла вода
-маргарин
-оцет

Следете ја постапката во фотографиите:

jajcaa3jajcaa4jajcaa5jajcaa6jajcaa7jajcaa2

Прегледи:
494
Ознаки:
· ·
Објавено на:
15.04.2017