Категории

Јапонија е земјата каде што животниот век е најдолг!

Здрав животен стил, здрава храна, медитација (стабилно ментално здравје), активно вежбање – не е ни чудно зошто токму Јапонија е земјата на стогодишниците.

Податоците од статистиката покажуваат дека бројката на луѓето коишто имаат повеќе од 100 години е повеќе од неверојатни 92 000 жители.

Оваа неверојатна бројка сѐ повеќе се зголемува, а јапонците важат и за едни од најсреќните луѓе во светот токму поради нивниот совршен начин на живеење.

Прегледи:
47
Објавено на:
18.09.2023