Јапонска уметница креира неверојатни дела користејќи светлина и сенки! (ФОТО)

Јапонската уметница кој живее во Њујорк, Куми Јамашита создава неверојатни перчиња уметност со помош на светлина и сенки. Таа користи единствен извор на светлина и поставува единечни или повеќе предмети на одредени растојанија едни од други за да создаде уметнички дела кои се состојат од цврсти материјали и од сенките што ги создаваат.

Нејзините уметнички дела изгледаат како да се само силуети на луѓе, но кога ќе погледнете поблиску, ќе видите дека всушност е стратешки поставена светлина која што е сјајна на плочи од нерѓосувачки челик, алуминиум, листови oд хартија, блокови од дрво, па дури и ткаенини поврзани со ѕидовите.

Од А до З

Облаци

Љубовници

Прашалник

Патека

Силуета која седи

Стол

Без наслов (Дете)

Оригами

Поглед кон градот




Коментари

коментари