Категории

Јапонски уметник изработува импресивни и детални скулптури на животни од дрво (ГАЛЕРИЈА)

Јапонскиот уметник Моријуки Коно со престој во Канада е специјализиран за резба на дрво и прави неверојатни дела на животни кои живеат во шумите.

Неговите скулптури се направени од црвено кедрово дрво и резултатите се неверојатни, тој го документира целиот процес на фотографии и видеа за подоцна да им ги покаже своите обожаватели на социјалните мрежи.

Погледнете дел од неговата фасцинантна галерија.