Категории

Јас ги одредувам сопствените граници и немаш право на чекор позади нив!

Не секој има право да знае за вашите најинтимни чувства, најдлабоки тајни, некои нешта треба да останат само за вас и никој друг. 

Поставете јасни граници во вашиот живот за тоа колку другите смеат да имаат пристап во него. Не секој има право да знае за вашите најинтимни чувства, најдлабоки тајни, некои нешта треба да останат само за вас и никој друг. Кога ќе му дозволите некому да ја допре вашата ранливост, можете да се почувствувате загрозени и преплашени.

Не дозволујате му на секој да знае што е она што ве прави кревки и слаби. Светот е место полно со грабливци кои чекаат на туѓата слабост за да нападнат и го одземат сето она кое им користи, за да ја употребат вашата немоќ за да ја зацврстат својата снага.

Поставете јасни граници и не плашете се јасно да им кажете на другите луѓе до кажете на другите луѓе до каде смеат да одат. Не плашете се да да ги застанете кога ќе ги преминат, сакајте се и почитувајте се себеси, бидете храбри.

Прегледи:
220
Објавено на:
09.06.2020