Категории

Јасни љубовни сигнали дека на некој потајно му се допаѓате

Ако се прашувате дали некому му се допаѓате, еден од најлесните начини да дознаете е отворено да разговарате со таа личност. Меѓутоа, понекогаш ни недостасува самодоверба и храброст отворено да зборуваме за нашите чувства. Ако сте таква личност, тогаш можете да забележите некои од тајните знаци кои љубовните експерти ги поврзуваат со наклонетоста и сочувството на една личност кон друга.

Миша Батл, експерт за сексуални односи и љубов, истакнува дека следните знаци покажуваат дека некој има романтични чувства кон вас:

1. Се наведнува кон вас додека зборувате – Луѓето имаат тенденција природно да се наведнуваат кон луѓето што им се допаѓаат во разговорот, според Misha Battle. Ако момчето што ви се допаѓа има тенденција да го наведнува лицето поблиску до вашето додека зборува со вас или ве слуша како зборувате, тоа е добар знак дека му се допаѓате.

2. Често ви дава комплименти – Експерт за секс и љубов открива дека луѓето имаат тенденција да најдат мали начини да му дадат комплименти на некој што ги интересира. Значи, ако сочувството продолжи да ви дава комплименти за изгледот, достигнувањата, ставовите, од вашите очи до вашите креативни потфати, тоа може да биде знак дека тој е заљубен во вас.

3. Тој воспоставува контакт со очите – ова може да биде знак на привлечност, но внимавајте со ова: Некои луѓе се добри во контакт со очите со секоја личност со која разговараат затоа што се грижат за воспоставување врска во разговорот. Но, ако вашата симпатија има тенденција да ве гледа право во очи и да ги држи вашите очи излупени, тоа може да биде знак дека има нешто повеќе.

 

4. Постојано ве гледа – Ако постојано забележувате како ве гледа, дури и кога сте од другата страна на собата, можно е да има симпатии кон вас.

5. Ве издвојува од групата – Кога сте во друштво или група, а тој наоѓа начин да направи мали моменти со вас, или поставувајќи ви директни прашања или едноставно секогаш одговарајќи на работите што ги кажувате. Тој се смее на вашите шеги, ве гледа дури и кога се смее на друга шега или започнува разговор исклучиво со вас секогаш кога може.

6. Енергетска привлечност – Како тој да е енергично привлечен кон вас во собата – како неговиот фокус, говорот на телото и општата енергија да се само некако насочени кон вас. Дури и кога отишол да разговара со некој друг, се чини дека сè уште има вибрации што ве поврзува.

7. Постојано наоѓа начин да ве допре – Секогаш наоѓа начин да оствари физички контакт со вас, дали со ставање на раката на грб при поминување, грабање за рака кога се смеете или играјќи си со косата.

8. Доследен е во комуникацијата – Доколку сте во редовен контакт и често ви праќа пораки, тоа е знак на интерес. Некој кој е навистина заинтересиран за вас нема да исчезне долго време само за повторно да се појави без објаснување.

9. Изгледа малку нервозно – Ако оваа личност е прилично опуштена со своите пријатели, но станува малку нервозна и збунета со вас, тоа може да биде знак дека му се допаѓате и се плаши дека нема да ве импресионира.

10. Секогаш се смее кога сте заедно – Постојано се труди да ве насмее и се смее со вас од срце. Насмевката е начин да се воспостави врска, врска и интимност со другите.

Љубовните сигнали се насекаде околу вас, не ги игнорирајте!

Прегледи:
421
Објавено на:
01.12.2021