Категории

Јасни знаци дека бившиот партнер сеуште не ве преболил

Само затоа што двајца луѓе раскинале не значи дека се помириле со тоа и продолжиле понатаму. Можеби бившиот не те преболел? Еве како да дознаете!

Психолозите велат дека постојат многу начини на кои луѓето се справуваат со раскинувањето и продолжуваат понатаму. И најчесто, луѓето се преправаат дека го преболеле бившиот партнер затоа што навистина избегнуваат да се справат со нивните чувства.

Пред да ви ги претставиме знаците кои укажуваат дека бившиот не ве преболел, важно е да се напомене дека тоа не е секогаш случај. Понекогаш луѓето навистина продолжуваат понатаму. Но, за да бидете сигурни, обрнете внимание на следните предупредувања.

Ви испраќа мешани сигнали
Иако изгледа среќно, однесувањето го кажува спротивното. Се распрашуваат за тебе, ти праќаат пораки итн. Ова се знаци дека не сте готови.

Те обвинува за раскинувањето
Во повеќето случаи, раскинувањето не е само одлука на една личност. Ако вашиот поранешен е виновен за кршење на ветото, тоа значи дека тој се уште не се помирил со фактот дека повеќе не сте заедно.

Гнев
Чувството на лутина е слично на префрлањето на вината. Лутината е дел од прифаќањето и ако сè уште се чувствуваат така, тоа значи дека не продолжиле целосно.

Одржување контакт
Ова е уште еден знак дека бившиот не ве преболел. Иако се помирил со фактот дека не сте заедно, сепак сака да бидете во контакт.

Тој флертува со тебе
Како што знаеме, флертувањето е знак дека некој ни се допаѓа. Ако ви дава комплименти или флертува со вас, тоа значи дека сè уште има одредени чувства кон вас.

Социјалната мрежа
Ако објавува повеќе објави од вообичаено, тоа е знак дека создава илузија дека сега е добро. Многу е веројатно дека овие објави ви биле испратени.

Љубомора
Ако се обиде да ве направи љубоморни, на пример со објавување објави на социјалните мрежи со други девојки, веднаш по раскинувањето, тоа значи дека се обидува да го привлече вашето внимание.

Што да се прави?
Не барајте премногу длабоко за знаци дека вашиот поранешен не ве преболел. Имајте ги на ум и неговите чувства. Без разлика дали сакате да ставите крај на оваа врска, да се помирите или да останете пријатели, разговорот со другата страна ќе ви помогне. (Прочитајте исто така… Како лесно да ставите крај на раскинувањето?)

Прегледи:
822
Објавено на:
21.02.2022