Категории

Јасни знаци дека тој не сака сериозна врска со вас

Сонувате за деца и топол дом, но не сте сигурни дека ја споделувате таа визија за иднината со вашиот партнер. Можеби тој кажува и ветува се, но никогаш не преминува на реализација и да направите некој чекор што ќе ве доведе до заеднички живот.

Не грижете се, постојат сигурни знаци дека тој не гледа иднина со вас. Колку побрзо ги препознаете и се збогувате со него, толку помалку време ќе губите.

1. Тоа нема да ја дефинира вашата врска
Момците кои постојано ја избегнуваат оваа тема не се добар материјал за долга врска. Може да изгледа како да се обидуваат да го сменат текот на разговорот, правејќи се дека не слушнале, користејќи нејасни изрази што ја збунуваат жената… Дури и ако го прават тоа затоа што не се сигурни што сакаат во животот, треба да бидат искрени и така тоа го објаснуваат нивните партнери. Најлошото е кога едната страна не може да разбере што сака другата страна од врската. Тоа е како да тапкате во темнина што не води никаде, освен во дивергенција.

– Во такви ситуации, моја препорака е отворено да го прашате нешто како: „Развивам чувства кон тебе, мислам дека би можело да ни биде одлично заедно. Како се чувствуваш и што мислиш, во која насока оди нашата врска?“ – советува Сем Овен, експерт за односи од Велика Британија.

2. Ја дефинира врската, но нешто не е во ред
Исто така, се случува мажот да дефинира врска, да ја следи со своите постапки, но говорот на телото го открива спротивното – затоа што тој навистина не го мисли искрено она што го зборува и ветува.
„Истражувањата покажуваат дека нашиот мозок забележува недоследности помеѓу она што го велат луѓето и невербалната комуникација што оди со тоа. На пример, ако каже дека е возбуден што вашата врска ќе стане сериозна, но има проблем да одржува контакт со очите со вас или дури да бара излез од собата, не го игнорирајте тоа“ – вели Овен. „Со текот на времето, поставувајте му разни прашања и продолжете да набудувате дали нивниот говор на телото сугерира дали го мисли она што го зборува или не“ – додаде тој.

3. Не сакате да го прашате каков е статусот на вашата врска
Не поставувате такви прашања, а вие би сакале, бидејќи всушност интуитивно знаете дека неговиот одговор нема да биде она што сакате да го слушнете.
„Ако сакате долгорочна, сериозна врска, но се воздржувате од дефинирање на статусот на врската, најверојатно нешто не е во ред. Добрата вест е дека многу мажи сакаат сериозна врска. Затоа, бидете свесни за вашите вредности и ценете го вашето време. Ако мажот не го сака истото како и вие, време е да го барате оној што го сака“ – забележува овој експерт.

4. Почнува да се оддалечува од вас
Кога сте заљубени во некого, како што минува времето, сакате да се поврзете подлабоко со него. Сакате да знаете се за него и тој треба да има желба да знае се за вас, што ви се допаѓа или не, како се чувствувате…
„Ако тој не поминува толку време со вас како што би очекувале во нова врска, и / или вашите разговори не стануваат подлабоки, тоа само покажува дека овој човек не размислува за долгорочна врска со вас“, Вели Овен. „Ако тој не ја чувствува таа врска со вас, во ред е, бидејќи како двојка едноставно не сте предодредени и тој не е за вас. Подобро е да го разберете тоа порано отколку подоцна. Излезете гордо, посакајте му се најдобро и продолжете понатаму“ – додаде тој.

5. Тој не ве запознава со пријателите или семејството
Природно и нормално е да сакате да се запознаете со пријателите и семејството на вашиот партнер откако сте биле во врска некое време. Исто така, нормална потреба е да сакате да ја запознаете вашата љубов со драги луѓе.
„Можеби сте му предложиле и ви се чини дека се двоумеше или се согласи да се сретне со вашите пријатели, но нема да ве запознае со своите. Отворено прашајте го: “Зошто?” Можно е да постои некоја валидна причина што не ви паднала на памет. Но, ако неговиот одговор не е задоволителен, тоа може да биде знак дека тој не ја сфаќа сериозно вашата врска“ – забележува Овен.

6. Не зборувате за иднината
Навистина е прекрасно да се живее во сегашниот момент, но природно е да се планираат работи што ни се важни. Не мора да биде големо на почетокот, но, да речеме, планирање на следниот состанок.
„Ако ви се чини дека тој никогаш не го планира вашиот следен состанок или зборува за тоа пред да заврши состанокот, можеби не го интересирате толку“, вели Овен. „Затоа, следниот пат кога ќе започнете да барате љубов, имајте го ова на ум: бидете јасни што сакате и какви интереси имате за да привлечете мажи со слични намери“ – заклучи тој.

Прегледи:
71
Објавено на:
23.08.2021