Каде што има љубов, има живот! За љубовта рекле…

Љубовта е магично чувство кое не прави среќни и исполнети. За љубовта зборувале многумина, а ова се дел од најубавите љубовни мисли.

 1. Единствената важна работа, кога ќе заминуваме, ќе бидат трагите од љубовта што ќе ги оставиме зад себе. -Albert Schweitzer
 2. Кој очекува благодарност за љубовта, всушност не ни љуби. -Henrih Wolfang Seidel
 3. Законот на љубовта не е наредба туку повик за среќа. -Hermann Hesse
 4. Најголемата животна трагедија не е што луѓето умираат, туку што не љубат. -Hermann Hesse
 5. Љубовта не значи гледање во очи, туку заеднички поглед во иста насока. -Antione de Saint-Exupery
 6. Да љубиш значи да се радуваш на среќата на другиот. -Gottfried Wilhelm Leibnitz
 7. Во речникот на љубовта зборот „невозможно“ не постои. -Robert Mader
 8. Нашата душа е голема колку и нашата љубов. -Ernst Kuhnel
 9. Секој човек е свет за себе и само еден е мостот преку кој може да се влезе во него-љубовта. -Walter Goes
 10. Без љубов не се живее, без болка не се љуби. -Nino Salvaneschi
 11. Срце кое љуби не прави пресметки. -Fridrich Gogarten
 12. Да се одрекнеш од љубовта значи да одбереш смрт. -Christian Chabanis
 13. Сите ние сме ангели со само едно крило. Мора да се прегрнеме ако сакаме да летаме. -Luciano De Crescenzo
 14. Има 2 работи со чија помош човекот созрева- љубовта и болката. -Johann Messner
 15. Каде што има љубов, има живот. -Manhatma Gandi
 16. Љубовта победува се. -Virgil
 17. Љубовта е составена од една душа која населува 2 тела. -AristotelКоментари

коментари