Категории

Како да доживеете духовно будење – 5 едноставни совети

Можеби некои мислат дека тоа се случува само кога ќе посетат некое егзотично место од соништата, или ќе им се случи нешто кое силно ќе ги погоди, но тоа не е секогаш случај..

Чистење
Почнете така што ќе го исчистите вашиот дом и вашата соба. Исчистете го просторот од нешта кои не ви требаат и всушност повеќе ви сметаат, освен што тоа ќе направи физички ќе ве усреќи, ќе ви помогне и психички да се сконцентрирате на себеси и на вашиот ум. Така ќе поминете малку време со себеси во тишина, ќе им дозволите на вашите мисли да доаѓаат и одат.

Искрен разговор со себеси
Направете искрен разговор со себеси и размислувајте за нештата кои ве прават среќни, но и нештата кои ви го отежнуваат тоа во секојдневието. Не се обидувајте да потиснувате или да занемарувате ништо, „разголете се“ пред себеси и немојте да стравувате да си признаете нешта кои потајно ги чувствувате. Многу е важно да сте свесни за тоа, така ќе склучите мир со себе и ќе можете да се фокусирате подобро на вашето секојдневие.

Проширете го вашиот ум
Истражувајте нови идеи и различни уверувања. Читајте книги, посетувајте курсеви, разговарајте со луѓе кои се многу поразличниод вас. До будењето доаѓа оној миг кога вашиот дух и ум ќе се соочи со нешто нов, нешто непознато кое досега не го разбирал и не го познавал. Искусете го животот таков каков што досега не сте го знаеле.

Поминувајте време во природа
Природата е вашиот полнач, таа го лечи духот, телото и мислите. Поминувајте колку што можете повеќе време во прошетка во природа. Повремено „исклучувајте“ се од дигиталниот свет. Уживајте во мир и дозволете и на природата да ја развие својата живост и во вас.

Грижете се за себе
Здравата храба и физичката активност се одлични начини да се поврзите со себеси и со својата виша сила. Кога внатрешниот систем (физичкиот, менталниот, емоционалниот и духовниот) е затворен, ќе бидете загубени во летаргија и ќе ја блокирате можноста за развој и евентуално духовно будење. Затоа одржувајте го телото чисто, хранете се здраво и бидете физички активни.