Како да ги препознаете глупавите луѓе? Фројд тоа го објаснил со една реченица!

Зигмунд Фројд, најпознатиот психијатар и таткото на психоанализата ни остави безвременски генијални мудрости и изреки. Меѓу нив, тука е и лекцијата која треба да се запомни – како да ги препознаете глупавите луѓе!

Легендарниот психијатар човековата глупавост ја откривал многу брзо, а за да ја откриете и вие, советува со оваа реченица:

„Првиот знак на човековата глупавост е отсуството на срам“, рекол Фројд.

Така што, кога ќе се најдете во ситуација да ви е срам поради туѓото однесување или изјави, или се чудите на постапките на некоја личност – веднаш ќе знаете со кого си имате работа.
Коментари

коментари