Категории

Како да го натерате да ја „изгуби“ главата по вас – Трикови со кои ќе го освоите мажот од вашите соништа

Вистина е дека не можете никого да натерате да ве сака или дека не можете произволно да влезете во туѓото срце, но секогаш можете да му помогнете на избраниот да се заљуби во вас, како што истакнуваат многу експерти за врски.

Сè што треба да направите е да следите неколку психолошки техники кои можат да запалат искри – еве кои трикови:

1. Погледнете го во очи
Погледот на жената е способен да го забрза срцето на секој маж. Психолошките истражувања покажуваат дека љубовниците се гледаат во очи за време на разговорите 75% од времето, додека пријателите се гледаат во очи само 30%. Неверојатно, но вистинито: ако во првите фази од врската го гледате мажот долго време во очи (како веќе да сте во љубовна врска), тогаш неговиот мозок несвесно ќе даде сигнал дека се појавуваат некои чувства, тој дури ќе почне да го лачи хормонот фенилетиламин. Психолозите советуваат да не го тргате погледот од потенцијалниот партнер дури и кога разговорот ќе престане. Држете го погледот уште 3-4 секунди, а потоа полека свртете го.

2. Помогнете, побарајте помош и дозволете си да ви се помогне
Експертите од областа на меѓучовечките односи веруваат дека кога мажот ќе успее да и угоди на жената, тој почнува да чувствува уште повеќе сочувство кон неа. Затоа, следниот пат кога ќе се сретнете, нека ви помогне. Дозволете му да ви ја стави јакната преку рамо, да ја отвори вратата, да помогне во изборот на садот. И по ваквите гестови од негова страна, задолжително заблагодарете му. Исто така, му помагате во некои работи, го советувате, давате поддршка и покажувате дека се грижите.

3. Повторете ги неговите движења
Друг „незгоден“ психолошки трик што психолозите го советуваат е да се повтори движењето за маж. На пример, ако се наведнува напред додека зборува, обидете се да го повторите неговото движење. Кога ќе ја исправите косата, направете го истото. Тоа не треба да биде имитација, но малото повторување на движењето може потсвесно да укаже на некаква симпатија и поврзаност.

4. Користете отворен говор на телото
Внимавајте на невербалната комуникација. Обидете се да користите отворен говор на телото, односно не прекрстувајте ги рацете и држете ги рацете склопени пред вас. На овој начин покажувате дека сте затворени. Седнете исправено, опуштено и покажете дека сте отворени за разговор и контакт.

5. Бидете малку резервирани со
Мажите почесто ќе ги привлекуваат жени кои не се многу заинтересирани за нив. Парадокс е, но на овој начин останувате мистериозни и таа неповредливост предизвикува побрзо појавување на искри и интерес. Ова не значи да бидете целосно ладни, туку да го покажете вашиот интерес со воздржаност и многу самодоверба.

Прегледи:
583
Објавено на:
21.11.2021