Категории

Како да го уредите својот балкон

Балконот е идеален за да ја изразите креативноста и да го покажете својот личен печат.

Размислувајте и планирајте како да го средите и не заборавајте дека деталите се се!

# Ретро е ИН

Ако сте фан на старите предмети и воопшто ретро стилот, набавете мушама за масичка со кариран дезен. Освен што ќе ве врати во детството, мушамата е одлична за надворешна употреба бидејќи е лесна за одржување.

Посадете цвеќиња во различни стари тенџерчиња, а за целокупен “старински“ изглед пронајдете лимена кантичка за полевање на цвеќето.

Играјте си со разни украсни перничиња за седење или преку столчињата ставете волнено ќебенце кое некогаш го сплела вашата баба.

kako-d-ago-uredite-svojot-balkon-01

# “Продолжение“на затворениот животен простор

Лоџите се идеални за овој тип на уредување. За да избегнете здодевен и тмурен изглед, обојте ги ѕидовите во повеќе бои.

За овој вид на балкон препорачуваме светли тонови и бели старински столчиња.

Засадете некое растение кое ползи и поставете неколку стари тенџерчиња со цвеќе, а не заборавајте да вметнете и детали како стари романтични куќички за птици, свеќници и саксии со миризливи зачини.

1 2

Прегледи:
728
Објавено на:
11.04.2016