Категории

Како да останете позитивни во текот на зимското сивило

Убавите бои и пролетта се сѐ уште далеку, а зимското темно сивило постојано отежнува во одржувањето на нашата енергија. Но, ние луѓето за среќа имаме способност да во нашиот мозок донесеме убавина кога и да посакаме, па ајде да започнеме.

Еве неколку убави навики коишто можете да ги стекнете за да брзо заборавите на сето сивило:

1. Консумирајте витамин Д и ќе приметите дека енергијата ќе почне да се враќа во Вашето тело.

2. Веднаш откако ќе станете, излезете надвор на 2-3 минути. Така веднаш ќе се расоните и ќе се чувствувате поенергични.

3. Вежбајте редовно, нема подобар начин да ја исфрлите целата напнатост и анксиозност.

4. Хранете се здраво, слушајте добра музика и читајте позитивни вести.

 

Прегледи:
239
Објавено на:
25.01.2023