Како да продолжите понатаму после тешкиот период – Мотивација која ќе ве охрабри

Оставањето на некои нешта позади себе е нешто што претставува голем проблем кај многу луѓе, некои од нив не сакаат да го направат тоа а некои не ни можат. Но тоа најчесто е потребно доколку сакате да напредувате во животот.

Оставете ја зад себе пропаднатата врска, љубов, град, дури и верзијата на себеси која е болна, сепак морате да го направите тоа за да продолжите напред.

„Постои време за заминување, дури и кога не постои место на кое би отишле“ – Тенеси Вилијам

„Животот е како возење на велосипед, за да одржите рамнотежа морате постојано да се движите“ – Алберт Ајнштајн

„Вие сте одговорни за својот живот. Не можете да ги обвинувате другите за неуспехот. Се во животот се сведува на оставање на нешто зад себе“ – Опра Винфри

„Да продолжите понатаму е едноставно, тешко е она што го оставате зад себе“ – Дејв Мустеин

„Кога една врата се затвора, друга се отвора, но најчесто гледаме во онаа затворената па не ја гледаме онаа која се отворила за нас“ – Хелен Келер

„Го прифатив стравот како составен дел од животот, особено стравот од промената. Секогаш одам напред и покрај гласот кој ми вели сврти се назад“ – Ерика Јонг

„Една промена секогаш отвара можности за нови постигнувања“ – Николо Макијавели

„Промената значи непознато“ – Елеонор Рузвелт

„Минатото треба да биде оставено да замине“ – јапонска изрека

„Секогаш ги демолирам мостовите зад себе, така што немам опција за враќање назад“ – Фирдтјоф Нансен

„За да опстанете не ви е потребна способност за помнење, туку спротивното, способност за заборавање“ – Шолем Ач

„Најлошото нешто кое можете да го направите е да се обидувате да дофатите нешто кое исчезнало“ – Џонет Наполитано

„Немојте да гледате назад, затоа што нешто можеби доаѓа кон вас“ – Сатчел Пејџ

„Подобро да сакате и да изгубите отколку да не сакате никогаш“ – Алфред Лорд Тенисон
Коментари

[fbcomments]