Категории

Како да се надмине стравот од летањето со авион?

Многу луѓе се плашат да летаат со авион поради потсвесен страв дека авионот ќе се урне. За да научите како да го надмиете овој страв треба да го знаете следното:

Авионите се најбезбедна форма на транспорт.
Турбуленциите не се ништо необично и не значат дека авионот ќе се урне.
Контролорите на летот внимаваат авионите да не се судрат.

Поради новите искуства често се јањвува паника. Нашето тело може да реагира на промената на притисокот. Затоа, пред да тргнете на пат со авион подгответе се за она што ќе се случи за време на летот:

Ќе се чувствувате малку поинаку и тоа е сосема нормално.
Големата брзина при полетувањето и слетувањето е нормална.
Поместувањето на крилото за време на летот е сосема нормално.

Стравот од летањето со авион ќе биде помал ако често летате. Не заборавајте да дишете правилно.

Не мислете на патот, правете нешто што ве опушта:

Читајте книгата.
Играјте игри со личноста до вас.
Играјте игри на вашиот телефон.
Слушајте музика.
И за крај, опуштете се и уживајте во новите авантури.

Прегледи:
65
Објавено на:
03.11.2018