Категории

Како да се осигурате дали тој сака врска или само секс?

Од друга страна, на мажите им било потешко да претпостават според нивниот изглед дали жените се заинтересирани само за секс или врска, бидејќи тестостеронот има далеку помал ефект врз цртите на лицето на жените.

Врз основа на изгледот, можете да утврдите дали некој сака врска или само секс, еве на што треба да обрнете внимание!
Многу е комплицирано кога ќе ве заведе некој што само би имал секс, а вие се вљубувате и сакате емотивна врска. Судејќи според новото истражување, внимавајќи на физичкиот изглед на некоја личност, може да се спасите од недоразбирања и маки. Студија спроведена во Австралија открила дека мажите кои имаат издолжено лице со големи очи, како и жените кои имаат тесно лице и помали очи, имаат поголема веројатност да уживаат во сексуален однос.

Учесниците на студијата погледнаа фотографии на други учесници во студијата за да проценат дали сакаат само брза „акција“ засновано врз нивниот изглед. Жените претежно успеваа да погодат, врз основа на нивниот изглед, кои мажи сакаат секс за една вечер, додека мажите најмногу грешат, избирајќи жени со потенки усни.

“Ова нè изненади. Способноста да се процени врз основа на можноста за тоа кој е заинтересиран за случајна врска и кој сака нешто подолго и посериозно ќе биде многу корисно”, рече професорот Иан Стивен.

Коавторот на студијата, Ентон Ентар, смета дека има некаква врска со тестостеронот, бидејќи „повисоките нивоа на тестостерон се поврзани со помажествен изглед и „типично машки интерес за секојдневен секс“.

Од друга страна, на мажите им било потешко да претпостават врз основа на нивниот изглед дали жените се заинтересирани само за секс или врска, бидејќи тестостеронот има далеку помал ефект врз цртите на лицето на жените.

Прегледи:
96
Објавено на:
23.07.2021