Категории

Како да се ослободите од тремата на првиот состанок

Првиот состанок е секогаш стресен. Психолозите велат дека тоа е така бидејќи вклучува усогласување на два психолошки пориви: некој ни се допаѓа и затоа имаме потреба да му се отвориме, но стравот од одбивање е сосема оправдан поради лошите искуства и не ни дозволува да го спуштиме ѕидот.

Поради тоа сме притиснати помеѓу тоа што ни го кажува срцето и она што ни го советува главата.

Се прашувате како да се извлечете од оваа ситуација? Постојат неколку мали трикови…

# Да живее самоафирмацијата…самоафирмацијата се всушност реченици со кои сами себе се потсетуваме на своите квалитети и предности.
“Духовита и забавна сум“, “топла и пожртвувана личност сум“, или “имам прекрасни нозе, секси глас“ и слично.

Самоафирмациите не мора да се однесуваат само на карактерни особини кои сметате дека ги поседувате туку и на физичките атрибути за кои сте горди. Сите овие позитивни мисли треба да ги изговарате пред самиот состанок за да ви останат свежи во главата.

1 2

Прегледи:
233
Објавено на:
14.03.2016