Категории

Како да се справите со скршеното срце после токсична врска

Кои 4 работи треба да ги знаете и што ќе откриете кога ќе се соочите со скршено срце..

1. Нашите чувства не се вечни
На почетокот, сите наши чувства изгледаат вечни. Ова се однесува на чувствата на страст, љубов, лутина, огорченост итн. Но, сите овие емотивни моменти се минливи, како и самите емоции. Кога ќе се соочите со болка, важно е да сфатите дека таа нема да биде вечна, дека ќе помине и дека се може да се надмине.

2. Не сте зависни, можете сами да го направите тоа
По раскинувањето најмногу се плашиме од осаменост, размислувајќи како ќе продолжиме без партнер. Како што времето почнува да поминува, сè повеќе ќе сфаќате дека не сте зависни од тоа, дека сте независно суштество кое може да создаде свој живот. Осаменоста понекогаш може да биде лековита. Исто така, ќе почнете уште повеќе да ги цените врските со другите луѓе – семејството, пријателите.

3. Откако сте биле во токсична врска, ќе научите повторно да не правите погрешни избори
Откако ќе излезете од токсична врска, ќе знаете како да изградите односи во иднина. Ќе сфатите дека треба да верувате во дела, а не во ветувања. Ако некој постојано ви ветува дека ќе се промени или ќе се однесува поинаку, нема слепо да верувате. Станувате посилни и посвесно влегувате во нови врски.

4. Ќе бидеш добро
Откако ќе го преболите вашето скршено срце, можете повторно да преживеете сè. Губењето на личност која порано ве правела среќни може да биде еден од најтешките моменти во животот. Но, кога срцето заздравува, тоа станува само една животна лекција, едно искуство кое може да ве направи посилни, посвесни и подготвени да избегнете грешки во иднина.

Прегледи:
264
Објавено на:
10.01.2022