Категории

Како е да се биде птица во срцето на Каталонија?

Барселона, срцето на Каталонија е шармерски град кој ве освои со својата магија уште на прв поглед, од своите убавини во поглед на архитектурата па се до отвореноста на народот кој живее, чудата на Гауди, музејот на Пикасо, плажата Барселонета, убавото време и храна и забавата.

Фотографот Витор Шиети ја документираше Барселона од хеликоптер и ја имаше животната можност да ја види Барселона преку очите на една птица.

А како е да се биде птица во срцето на Каталонија? Погледнете ги фотографиите и ќе дознаете.