Како го гледаат светот луѓето кои имаат далтонизам? Погледнете за да разберете (ВИДЕО)

Поголемиот дел од луѓето не можат да сфатат, ниту да си замислат како го гледаат светот луѓето кои имаат далтонизам, односно слепило за бои. 

Ова видео ќе ни покаже визуелно како тие тоа го гледаат, кои бои не ги разликуваат, а сигурно и ќе ве натера да се ставите на местото на тие луѓе, кои светот го гледаат во поинакво светло од вас.
Коментари

[fbcomments]