Категории

Како Инстаграм го уништи едно од најубавите места во светот?

Минатата недела Туристичката организација на Вајоминг ги замолила посетителите да престанат да се тагнуваат при посетата на Делта езерото на социјалните мрежи во намера да се заштитат шумите и езерата од голем број туристи.

Опкружувањето во оваа област е под закана поради големиот број убави глетки кои се прикажуваат кои ги гледаат на Инстаграм.

Инстаграмерите почнале да објавуваат слики од врвот на езерото. И оттогаш почна потрагата по ова место. Интересно е тоа што до пред неколку години само двајца, тројца хакери дневно пешачеле до езерото Делта, а денес 145 луѓе дневно го прават тоа.

Прегледи:
391
Објавено на:
21.12.2018