Категории

ФОТО: Како изгледа денес Лазар Бараков од македонски народни приказни?

Сигурно и вие го помните актерот Лазар Бараков од македонските народни приказни. Во нив тој секогаш имаше интересни улоги, па од ѓавол до слуга и будала сме го виделе во секакво издание. 

2

Во голем дел од приказните тој беше слуга на најголемиот македонски цар од народните приказни – Ѓорги Колозов

3

Потекнува од струмичкото село Мокрино. Еве како изгледа денес 61-годишниот Лазар!

4

5

Погледнете го најдоброто од Лазар …