Како изгледа кога сте „преголем“ за Јапонија! (ФОТО)

126 милиони луѓе сместени на четири главни острови, на површина 26 пати помала од онаа на САД. Јапонците знаат како да бидат економични кога станува збор за просторот – што може да биде проблем за туристите. Честопати се случува да ги удрат главите од таванот, тушевите се прениски, а кога ќе ги видите седиштата во метро ќе сфатите дека навистина се штеди на простор. Доколку планирате да ја посетите Јапонија и сте повисоки од 180 цм, тогаш ви препорачуваме да внимавате на главата!
Коментари

[fbcomments]