Категории

Како изгледа крајот на Големиот Кинески ѕид

На крајниот исток на Кина, на бреговите на Бохајското Море, дел од Жолтото Море, завршува Големиот Кинески ѕид долг 8.851 километар, на кој му се восхитува целиот свет.

Ѕидот завршува со „Главата на стариот змеј“, на преминот Шангај, единственото место каде Кинескиот ѕид воопшто се среќава со морето. Она што е интересно е дека оваа зграда потсетува по својата форма на голем змеј, чија глава се фрла во морето.

Прегледи:
138
Објавено на:
27.02.2021