Како изгледа најмалиот аквариум во светот? (ВИДЕО)

Сите би сакале да имаат голем аквариум во кој ќе собере повеќе риби. Но, овој човек одлучил да го создаде најмалиот аквариум во светот.

Сите луѓе чија професија или хоби е акваристиката сметаат дека малите аквариуми не се практични. Почетниците ја прават токму таа грешка бидејќи мислат дека помалиот аквариум бара помала грижа и е полесен за одржување. Но, вистината е сосема спротивна. Колку е поголем аквариумот-полесно се одржува и квалитетот на водата е поголем, додека малите аквариуми се многу тешки за одржување бидејќи параметрите во водата многу драстично и брзо се менуваат.
Сепак јутјуберот „Imaginative Guy“ одлучил да го направи најмалиот аквариум во светот. Тој го збогатил аквариумот со мали билки и риби. Аквариумот ги содржи сите потребни елементи како што се филтер, осветлување..
На неговиот канал можете да ја погледнете цела процедура на креирање на овој аквариум, како и финалниот изглед.

 
Коментари

[fbcomments]