Категории

Како мачките искажуваат љубов и приврзаност

Без разлика што изгледаат недоверливи, мачките знаат и како да се врзат за луѓето.

Повеќето луѓе имаат предрасуди за мачките. Тие се сметаат за лукави, ладни, недоверливи. Сепак, тоа воопшто не мора да биде случај. Мачките многу лесно се поврзуваат со луѓето, дури можат да им помогнат на луѓето терапевтски.

Докажано е дека рикањето на мачка позитивно влијае на физичкото и менталното здравје на една личност. Со оглед на тоа што некои мачки се опуштаат побрзо во присуство на луѓе од другите, некои се гушкаат повеќе од другите, се поставува прашањето, како да знаеме дека нашата мачка не сака?

Ако ги прави овие 4 работи, бидете сигурни дека ве сака.

НАМИГАЊЕ
Намигнувањето кај мачките се нарекува и „мачкин бакнеж“. Ако мачката ги затвора и отвора очите додека ве гледа, тоа е сигурен начин дека ве сака. Ова е и најдоминантниот знак на приврзаност.

МЈАУКАЊЕ
Ако разговарате со мачката и таа мјаука назад, тоа значи дека таа комуницира со вас и воспоставува врска на свој начин.

ЛОВ
На повеќето луѓе нема да им се допадне овој потег на мачките, но доколку наидете на глушец или гуштер пред влезната врата, знајте дека тоа е знак на љубов. Кога мачка ќе фати глушец и ќе ви го донесе, тоа е еден вид подарок што го наменила за вас. Бидете сигурни во тие моменти дека тој искрено ве сака.

СПИЕЊЕ ВО ВАШИОТ КРЕВЕТ
Мачките се животни кои сакаат да бидат сами, во повеќето ситуации не сакаат друштво. Ако мачката одлучи да спие со вас во креветот наместо на нејзиното место, тоа значи дека вие и влевате сигурност. Тој се чувствува среќен и исполнет покрај вас.

Прегледи:
308
Објавено на:
18.07.2022