Категории

Како од волшебни соништа – Испреплетените дрвја на плажа во Валакири кои изгледаат како да танцуваат

Маѓесувачки фотографии од мангрови дрвја кои се чини дека се извртуваат и танцуваат во смирувачки ритам. 

Овие фасцинантни слики се направени на плажата Валакири, една од многуте прекрасни плажи во Источна Сумба. Познат е по својот  бел песок и по редот на волшебни дрвја од мангрова кои оддалеку личат на едногласно танцување. За да стигнат до плажата Валакири, туристите можат да одат преку Јалан Негара на исток од градот Ваингапу, Индонезија. Дали би сакале еден ден да бидете сведоци на ова лично?