Како побрзо да го надминете мамурлакот?

Алкохолните пијалаци се многу популарни и речиси и да нема човек кој не ги консумира. Нивната умерена консумација е дозволена, па дури и препорачана за одредени видови.

Меѓутоа сите знаеме понекогаш да испиеме повеќе и потоа да се чувствуваме мамурни. Сепак, има одредени продукти кои помагаат во олеснувањето на сипмтомите на мамурлакот и негово полесно надминување. Па, следен пат кога ќе се соочите со оваа непријатна состојба можете да ја пробате нивната делотворност.

1. Кафе со малку лимон

2. Двопек

3. Пилешка супа со резанци

4. Расолница

5. Овошје

6. Житарици со ладно млеко

7. Лосос

8. Многу вода

9. Аспирин
Коментари

коментари