Како правилно да ги дезинфицирате дланките – Совети за потполно чисти раце

Стручњаците велат дека сапунот и водата се доволно ефикасни за да го убијат корона вирусот, но во нивен недостаток најдобра алтернатива се антибактериските гелови за раце.

Ако користите гел за раце на база на алкохол, тогаш морате да водите грижа да ги триете рацете барем 20 до 30 секунди, препорачува Светската здравствена организација.

Како сами да направите антибактериско сретство:

-Купето мало шишенце со прскалка

-Истурете алкохол и неколку капки алое вера

Носете го секаде со себе!
Коментари

[fbcomments]