Категории

Како правилно да го дозирате маслото при готвењето

Ова парче пластика најмногу го замислувате како дел кој двојно го штити маслото од излевање и кое повеќе не игра никаква улога кога ќе се отвори.


Кога купувате ново шише масло, забележувате дека повеќето од нив имаат заштитно капаче под главното капаче. По правило, тој приклучок завршува во ѓубре, но малкумина знаат дека е повеќе од корисен.

Ова парче пластика најмногу го замислувате како дел кој двојно го штити маслото од излевање и кое повеќе нема никаква улога по отворањето. Сепак, тоа не е вистина. Тој приклучок е повеќе од корисен.

На социјалните мрежи кружат многу видеа кои ја откриваат неговата нова цел. Имено, заштитниот приклучок се користи за бавно издавање или дозирање на масло.

Откако ќе го повлечете и извадите, вратете го на спротивната страна и ставете го во шише – маслото ќе тече низ мала дупка и ќе можете совршено да го дозирате додека подготвувате јадење или зачинувате салата.

Прегледи:
553
Објавено на:
01.04.2022