Категории

Како реагираат животните кога за прв пат ќе видат снег?

Чувството кога наутро ќе се разбудиме и ќе ја забележиме белата снежна покривка предизвикува радост. Радоста е пристуна не само кај луѓето, туку и кај животните.

Животните имаат реакции кои се многу слични на нашите. Некои не го обожаваат ладното време и снегот, додека друго едноставно го обожаваат и не можат да му одолеат.

За разлика од кучињата кои го обожаваат снегот, за мачките не можеме да го кажеме истото. Некои од нив се воодушевени од снегот, додека други се исплашени. Погледнете ги фотографиите на кои се прикажани различните реакции на животните кога прв пат ќе видат снег.

Прегледи:
137
Објавено на:
19.01.2018