Категории

Како самодовербата да ви биде на врвот – Реченици кои треба да ги изговарате секое утро

Афирмација за поголема самодоверба – повторете 1 реченица наутро и навечер и ќе ви донесе одлична енергија!

Кога имате доволно самодоверба, се чувствувате како да летате низ животот, додека недостатокот од него не блокира, нra ограничува, носи неволност и го отежнува животот.

На пример:

„Се сакам себеси затоа што добро спиев и легнав на време; поради вкусниот ручек што го подготвив; поради времето што го одвоив за шминкање; ги подготвив децата за училиште / градинка; имав проблеми на работа, но останав смирен.; поради поддршката што им ја давам на моите пријатели; се сакам себеси затоа што одлучив да одам дел од патот до работа; поради нови и креативни идеи; бидејќи моето срце е полно со љубов..

Може да сметате вака неограничено, но за почеток треба да наведете 10 работи наутро или навечер врз основа на денот позади и пред вас.

Оваа практика може да ви помогне да се ослободите од напнатоста и депресивното расположение, во моменти кога ја губите самодовербата и силата, за време на соочувањето со животните предизвици, за време на епизода кога се обвинувате и премногу се критикувате …

Прегледи:
24
Објавено на:
14.09.2021