Категории

Како секоја желба да ви се оствари побрзо отколку што мислите

Како да го активирате законот за привлечност за да ја остварите желбата – ова е тајната формула!

Се доаѓа од нашите мисли – нашиот неуспех, сон, желба, чекор … Според законот за привлекување, она што човек го добива од животот всушност ги претставува неговите ментални слики што се претвориле во реалност. Сите слики за кои размислуваме се материјализираат во нашите животи. Затоа, ако се стремиме да ја оствариме желбата, важно е правилно да ја материјализираме преку мисла. Сепак, не можеме само да размислиме за нешто и да очекуваме да се оствари. Треба да верувате во исполнување и да ја вложите својата енергија во тоа. Ако постои вера, тогаш се појавува енергија и постои манифестација на мислата во реалност. Ова нема да се случи преку ноќ, па затоа е важно да бидете трпеливи.

Според ова правило, ние исто така можеме да го блокираме остварувањето на нашата желба. Често се случува да сакаме еден, но со ужас замислуваме што ќе се случи ако се случи спротивното. На овој начин се блокираме себеси, нашите потенцијали – тогаш работите одат наопаку. Кога го започнувате процесот на исполнување на соништата, најважно е да се ослободите од стравовите, сомнежите и несигурноста. Ова е првото правило на формулата за реализација.

Кога замислувате желба, започнете со визуелизација, тоа е една од помоќните техники во Законот за привлекување. Затворете ги очите и замислете ја сликата, детално опишете и визуелизирајте ја вашата желба, како да гледате филм во кој таа е исполнета. Набљудувајте се во детали, почувствувајте ги емоциите и ќе бидете изненадени од мотивацијата и енергијата што ќе ја добиете.

За да не го поминете целиот живот во соништа, најважно е да бидете активни по визуелизацијата. претворете ја сликата што сте ја замислиле во реалност. Направете барем еден мал чекор кон реализација секој ден и тркалото на среќата ќе се сврти. Еднакво важно е вашата желба да биде добра, а не негативна. Исто така, ќе се исполни побрзо ако донесе добро не само за вас, туку и за луѓето околу вас, ако не и за целата заедница.

Прегледи:
390
Објавено на:
11.09.2021