Категории

Како што доаѓаат поразите, така доаѓаат и победите – Не е мрачно засекогаш!

Сила е кога некој ќе каже: „Ќе се обидам пак!“ Знаете низ што поминал и има храброст да живее од нула. Како да нема падови зад него и никогаш немало крај. Како да не претрпел ниту една повреда и да не доживеал илјадници од нив. Силно е кога некој ќе одлучи да не се откаже. Ги стиска сите чувства што ги има и вели: Колку и да е тешко – продолжувам. Треба да го живеете животот на тој начин. А малку се оние кои имаат таква храброст. Решителност и големина.

Силно е кога некому не му треба доказ дека сè ќе испадне добро на крајот. Затоа што има вера и ништо друго не му треба. Проблемите не го одминуваат. Тој ги прави ремек дело во неговиот живот. Боли – но тој знае едно, нема да боли помалку кога ќе почне да се жали и да вели дека му е тешко. Има една тајна во животот. Како што собираш пораз по пораз, така собираш победа по победа колку и да е мала, колку и да е тешко да се дојде до неа. Таа е твојот чекор напред. Мал, но голем чекор.

Прегледи:
350
Објавено на:
04.12.2021