Категории

Како светлината која се појавува само во мракот – Ќе знаеме колку сме цврсти само кога ќе се соочиме со болката

Не знаеме колку сме силни се додека не не повредат. Ќе дознаеме колку сме храбри ако се соочиме со нешто што нè плаши. Ќе знаеме само колку напредувавме напред ако се сеќаваме на минатото. Ќе знаеме само колку сме пораснале, само ако сфатиме колку сме се смениле за тоа време. ⠀Како светлата што ќе се појават само кога има темнина, ќе знаеме дека сме отпорни на куршуми само ако универзумот не стрела со тешкотии и испитувања. И, сè што треба да сториме е да веруваме во себе.

Прегледи:
31
Објавено на:
23.07.2021