Категории

Како звучи љубовта кон самиот себе…

Љубовта кон самиот себе е многу важна за еден човек. Земјаќи предвид дека мозокот е најмоќната алатка, еве како звучи љубовта кон самиот себе:

  1. Си дозволувам себе си да погрешам.
  2. Во ред е да не му се допаѓам секому.
  3. Одбирам да бидам тука за себе си безразлика на сé.
  4. Си простувам себе си за сите направени работи со цел да се заштитам и да можам да продолжам да живеам.
  5. Правам најдобро што можам и се трудам.
  6. Моите чуства не се премногу. Тие се валидни и разбирам зошто се чуствувам вака.
  7. Горд/а сум на себе си за тоа да каде имам стигнато и за уште колку многу можам да постигнам.
  8. Ќе бидам тука за себе безразлика на колку време ќе биде потребно за да го пребродам ова.
  9. Безбедно е да се изразам и да ги кажам моите потреби и граници, можам да се заштитам себе си.

 

Прегледи:
369
Категории:
Мисла на денот
Објавено на:
20.09.2022