Категории

Каква АУРА имате – Откријте дали зрачите со енергија која привлекува или одбива

Аурата е како отпечаток од прст – ниту една личност на светот нема иста аура, таа е само таа, сосема специфична, нешто што ја дефинира и ја следи низ животот. Аурата е енергијата што ве опкружува. Аурата и личноста на една личност се поврзани. Секоја аура има посебна боја и таа боја може да каже многу за карактерот на една личност.

Во овој текст зборуваме за посебни луѓе кои ги карактеризира аура во сина боја.

Луѓето со сина аура се сочувствителни, чувствителни, љубезни. Мирни се и имаат смирувачка енергија, па често се омилени меѓу пријателите. Тие се целосна спротивност на луѓето со црвена аура која припаѓа на сосема поинаков крај на спектарот – тие се воинствени луѓе, страсни енергии, интензивни и опсесивни.

Сината и црвената аура се како јин и јанг – Совршено се вклопуваат кога се комбинираат и создаваат виолетова аура, бидејќи луѓето со оваа нијанса се предодредени за успех. Хороскопските знаци кои имаат сина аура се најчесто Раковите и Вагата, а чакрата поврзана со оваа аура е грлото или Вишуда. Ова е чакра на чистење и самоизразување.

Луѓето со сина аура често имаат развиена интуиција, чувство за естетика и почесто забележуваат духовни знаци. Тие ја симболизираат имплозијата, крајната судбина на душата.

За да се негува и прочистува оваа аура, како и најдобро да се искористат нејзините потенцијали, неопходно е редовно да се практикуваат медитација и визуелизација. Луѓето со сина аура можат да го најдат секој одговор преку медитација, а нивната победа над несигурноста лежи во внимателно слушање на интуицијата.

Прегледи:
162
Објавено на:
15.02.2022