Каква боја на коса мажите најмногу сакаат кај жените?

Дали воопшто нив може да им се угоди? Еве што откриваат најновите истражувања

И покрај тоа што за вкусовите не се расправа, неодамна спроведеното истражување кое го направи друштвената мрежа Badoo, откри за тоа што мажите сметаат дека е најпривлечно што се однесува до физичкиот изглед.
Во истражувањето учествуваа повеќе од 2000 испитаници и дури 60 посто од нив изјавија дека најмногу ги привлекуваат бринети со сини очи.

Само 8 посто од испираниците преферираат црвенокоси жени, а 32 посто од нив за најпривлечни ги сметаат плавушите.

Интересно е тоа што дури 40 посто од мажите преферираат жени со сини очи, а отприлика 30 посто од нив со кафеава боја на очи. 15 посто од мажите се изјасниле дека сакаат жени со зелени очи, додека остатокот од нив биле неодлучни.
Коментари

[fbcomments]