Каква е поврзаноста на обликот на вашиот задник со вашето здравје?

Според најновите истражувања, обликот и големината на задникот можат да откријат многу за вашето здравствена состојба.

Масните наслаги во пределот на стомакот обично се знак дека здравјето ви е загрозено, додека одредена доза на маснотии на колковите и задникот кај жените е вообичаено. Сепак, важно е како се распределени.

Задникот во облик на квадрат предизвикува повеќе наслаги над колковите и потребно е повеќе вежбање за да се отстранат.

Кругот, исто така, открива маснотии околу  струкот.

Задникот во облик на триаголник настанува кога имате помалку маснотии во долниот дел, што е знак за недостаток на естроген.

Најдобар облик е превртено срце, велат стручњаците. Стеснувањето на телото кон струкот укажува дека жената со таков задник секогаш полесно ќе ослабе, но не треба да се доозволи наслагите премногу да се наталожат.

 

 
Коментари

коментари