Каква жена не сакаат мажите крај себе?

Според најновите истражувања, мажите најмногу би сакале да побегнат од жена која постојано се жали, озборува и критикува.

Следни на листата се жените кои се опседнати со своите килограми, тие кои ги бројат лажичките при тоа калкулирајќи ги калориите. Темата со килограмите е напорна за машкиот пол, па затоа брзо губат интерес за „сопственикот на спорните килограми“.
Мажите исто така не ги привлекуваат ни жени кои се во непријателска врска со нивните родители бидејќи тоа го разбираат како директен напад и веднаш стапуваат во нивна одбрана.
Исто така, доколку жената постојано разговара за својата работа, при тоа опишувајќи во детали- голема е веројатноста дека со тоа ќе го оддалечи својот сакан. Мажите сакаат да зборуваат со жената и за нејзиниот приватен живот и нивните блиски луѓе.
На крај се жените кои се убедени дека секому треба да му дадат совет, а најмногу на својот маж. Таквата жена мажот повеќе ја доживува како сопствена мајка отколку како своја сакана.Коментари

[fbcomments]