Категории

Какви детали открива должината на вашата коса за вашиот карактер?

Според некои истражувања, должината на косата не само што ја дефинира вашата омилена фризура, туку и карактеристиките на вашата личност.

Без разлика дали станува збор за долга коса или кратка коса – фризурите се подеднакво индивидуални како и жените кои ги носат. Подолу, проверете која фризура е поврзана со кои карактеристики и дознајте дали се наоѓате во неа.

Кратка коса
Кратката коса најчесто е одраз на храброста, па затоа најмногу ја избираат жени со висока самодоверба. Исто така, жените кои носат кратка коса се многу комуникативни, пријатни и лесно остваруваат нови пријателства.

Должина на косата над рамената
Коса до должина на рамената е избор на искрени и бестрашни жени кои не толерираат рутина, сакаат нови искуства и немаат комплекси. Покрај тоа, т.н. Боб најдобро ги опишува жените кои многу добро балансираат помеѓу приватниот и деловниот живот.

Коса до должина на рамената
Коса до должина на рамената или долга боб најчесто избираат елегантни дами со многу женствен и софистициран изглед. Косата до рамената изневерува луѓе кои сакаат да бидат во центарот на вниманието, многу зборуваат и навистина ги ценат своите пријатели кои се секогаш на прво место.

Долга коса
Ако сте горд сопственик на долга коса, вие сте голем сонувач и не дозволувате ништо да ве спречи на патот кон остварување на вашите соништа. Жените со долга коса во љубовта бараат долгорочна врска и даваат се од себе, но тие се многу пребирливи и бараат кога избираат партнер.

Дали се согласувате со ова?