Категории

Какви температури не очекуваат ова лето?

Долги периоди на жештина, вклучувајќи неколку опасни топлотни бранови ќе бидат главните проблеми во Јужна и Источна Европа во текот на ова лето, најавија од AccuWeather, веб страница за временски прогнози.

Според прогнозата, во исто време Ирска и Велика Британија ќе се соочат со недостиг на топлина, а Франција, Чешка и Полска со серија олуи и грмотевици.

Јужна Европа, според прогнозата, ја чека долго и топло лето бидејќи се предвидуваат подолги периоди со екстремни жештини од Италија до Балканот. Ова ќе кулминира со неколку опасни топлотни бранови, а барем еден ќе трае подолго од седум дена.

Температурите над 32 степени ќе бидат чести ова лето, а можни се и рекордни температури. Најголем ризик од топлотните бранови ќе има во Македонија, Бугарија, па нагоре до Унгарија и до Романија.

 

 

Извор: Макфакс

Прегледи:
302
Категории:
Секојдневие
Објавено на:
12.05.2017