Какви видови на личности се раѓаат во одреден час: од 08:00 до 10:00 шармери, од 22:00 до 00:00 филозофи

Според нумерологија постои голема разлика дали сте родени во утринските часови, попладне или кон крајот на вечерта. Како што секој ден од месецот има свои нумерички вибрации, така секој час од денот има одредена астрофизичка фреквенција која во голема мера влијае на нашите карактеристики.

Од 24:00 до 02:00 часот се раѓаат најљубопитните луѓе.

Од 02:00 до 04:00  часот се раѓаат многу вредни луѓе, цврсто ориентирани кон материјалното.

Од 04:00 до 06:00 часот се раѓаат храбри луѓе, лидери, кои можат да поминат низ сите пречки.

Од 06:00 до 08:00 часот се раѓаат мистици и луѓе со добра духовна организација, емпати.

Од 08:00 до 10:00 часот се раѓаат хуманисти и шармантни луѓе.

Од 10:00 до 12:00 часот се раѓаат активни, амбициозни луѓе кои сакаат да го променат и подобрат светот.

Од 12:00 до 14:00 часот се раѓаат невообичаени луѓе кои сакаат ризик и авантури, а имаат и бујна имагинација.

Од 14:00 до 16:00 часот се раѓаат силни луѓе, способни да ја надминат секоја тешкотија.

Од 16:00 до 18:00 часот се раѓаат мирни, балансирани луѓе.

Од 18:00 до 20:00 часот се раѓаат луѓе со силна волја, способни за подвизи.

Од 20:00 до 22:00 часот се раѓаат “ѕвездените” луѓе, за нив не е соодветна скромна улога.

Од 22:00 до 24:00 часот се раѓаат филозофите кои поседуваат хармоничен внатрешен мир, иако понекогаш луѓето не ги разбираат.
Коментари

коментари