Категории

Кама Сутра тајни за експлозија од уживање: Со помош на овие 3 совети лесно ќе постигнете оргазам!

Иако станува збор за совети стари неколку илјади години, повеќето правила за квалитетен љубовен и сексуален живот лесно се применуваат и денес. Сексот е природен баланс на животот, а во продолжение прочитајте ги неговите три правила за максимално сексуално задоволство.

Предиграта е клучен дел во сексот

Според Кама Сутра не постои добар секс без предигра која мора да биде добро изведена. Притоа предиграта не е само физичка. Кама Сутра вели дека и интимноста е предигра, а таа вклучува квалитетна комуникација и вербално искажување љубов. Освен тоа, важно е на љубовникот на сите можни начини да му покажете дека го сакате и посакувате, а во тоа најголема улога освен допирите имаат зборовите.

Жената секогаш има предност кога станува збор за оргазмот

Познато е дека мажите полесно и побргу доживуваат оргазам, додека на жените им е потребно малку повеќе стимулација. Повеќето мажи би помислиле дека е логично тие први да доживуваат оргазам, но Кама Сутра не се согласува со нив.

Сексот треба да се цени

Според Кама Сутра, сексот не е само физичко задоволство, него треба да го набљудуваме како нешто многу позначајно. Сексот е пат до подобра комуникација, а колку е подобра комуникацијата толку е поголема поврзаноста на љубовниците. Сексуалниот однос е и доверба, грижа за партнерот како физичко, но и емотивно суштество.

Прегледи:
371
Објавено на:
21.12.2018