Категории

Канада почна да користи возила украсени со весели бои за да внесе радост помеѓу населението во деновите на пандемија

Во обид да се избори со темнината предизвикана од пандемијата на коронавирусите, поштата во Канада одлучи да внесе малку радост во животот на луѓето користејќи возила во весели бои.

Секој ден, флота од 37 шарени возила пренесува писма и пакети низ оваа земја, со цел да им донесе насмевки на лицата на луѓето што земаат пошта. Секое возило е украсено со големо сонце и бои на виножито на кои е напишано со големи букви „благодарам“. Сликата на весели комбиња веќе го обиколи светот благодарение на поштенските превозници кои ги фотографираат своите автомобили и ги споделуваат на социјалните мрежи.

Дизајнерот на возила Ендру Луис изјави дека размислува што ќе биде забавно за луѓето кои се уморни од изолацијата предизвикана од пандемијата.

„Помислив, што е забавно и што е тоа што ќе се поврзе со луѓето, рече тој, додавајќи дека сè е направено со цел да се олесни меланхолијата што ја чувствуваат многумина.“

Луис додаде дека досега ниту една поштенска услуга во светот не направила нешто слично.

„Од гледна точка на дизајнот, убедувањето на корпорација како„ Канада пост “да го стори тоа од своите возила е голем успех“, рече тој.

Конечниот дизајн беше завршен во септември минатата година, а возилата со новиот дизајн се појавија на канадските улици во декември.

Прегледи:
126
Објавено на:
18.03.2021